Loading...
Plantarea pomilor fructiferi
Plantează copaci

Plantarea pomilor fructiferi

 

Plantarea pomilor fructiferi nu este doar o modalitate excelentă de a ajuta planeta, dar poate, de asemenea, să îmbunătățească estetica casei sau comunității tale. Cu toate acestea, pentru a vă asigura că copacii dvs. cresc puternici și sănătoși, este important să cunoașteți modul corect de a-i planta. Iată tot ce trebuie să știi despre plantarea copacilor:

Când să plantezi pomii fructiferi

Cel mai bun moment pentru a planta copacii depinde de specie și de locația dvs. În general, cel mai bun moment pentru a planta copaci este toamna sau primăvara devreme, când solul este umed și vremea este blândă. În climatele mai calde, plantarea în lunile de iarnă poate fi, de asemenea, potrivită. Evitați plantarea în lunile de vară, deoarece căldura poate provoca stres copacului.

Alegerea copacului potrivit

Înainte de a planta un pom fructifer, asigurați-vă că alegeți o specie care este potrivită pentru clima și tipul dvs. de sol. Luați în considerare factori precum cantitatea de lumină solară de care are nevoie copacul, rata de creștere și dimensiunea sa matură. Puteți consulta o pepinieră locală sau un arborist pentru sfaturi despre cele mai bune specii de copaci pentru zona dvs.

Pregătirea solului

Înainte de a planta un pom fructifer, este important să pregătiți corect locul. Începeți prin a curăța orice iarbă.

Dimensiunile  unei găuri pentru plantarea unui copac

Dimensiunile unei găuri pentru plantarea unui copac depind de dimensiunea globului de rădăcină a copacului.

Ca regulă generală, gaura ar trebui să fie de două până la trei ori mai lată decât globul de rădăcină și suficient de adâncă, astfel încât partea superioară a globului de rădăcină să fie la nivelul solului din jur.

Adâncimea găurii nu trebuie să depășească înălțimea globului de rădăcină, deoarece acest lucru poate face ca copacul să se aseze prea adânc în sol. De asemenea, este important să evitați compactarea solului în gaură, deoarece acest lucru poate împiedica creșterea adecvată a rădăcinilor.

Este recomandat ca pomii fructiferi să fie achiziționați și plantați cu pământ. La achiziționarea unui produs de pe site-ul nostru veți primi telefonic și sfaturi de plantare, ingrijire al acestuia.-https://adrianapomi.com/product-category/pomi-fructiferi/

Lasă un răspuns

Meniu
×
×

Cart

Chat
Bună ! Cu ce te putem ajuta?